top of page
Search
  • Vesna Narat

Jednogodišnji Jupiterov utjecaj u znaku Bika

JUPITER U BIKU



Što vašem znaku i podznaku donosi srećonoša Jupiter?


Jupiter je planet sreće, blagostanja i obilja i ove godine od 17. svibnja ulazi u znak Bika i tamo ostaje sve do 25. svibnja 2024. Dakle, punih 12 mjeseci moći ćemo uživati u njegovim blagodatima, sve ovisno gdje će se i u kojem polju vaše natalne karte zateći.

Kada čitate za svoj znak, ne zaboravite pročitati njegovo značenje i za vaš podznak jer su na taj način astrološke prognoze još više vjerodostojnije.



OVAN


Jupiter u Biku prolazit će vašim 2. poljem horoskopa, donoseći vam lijepe vijesti vezane uz financije. Taj planet daje nagrade u obliku profitabilnih poslova, vraćanje dugova te primanje raznih darova, nagrada i bonusa. Ako ste unazad godinu dana puno ulagali u svoj posao, sada se možete radovati financijskim prosperitetom. Taj će vas planet osloboditi straha i zabrinutosti od neimaštine, dugova, troškova i kredita jer ćete suvereno vladati svojim financijama. Bit ćete svjesni svojih kvaliteta, kao da će vam se „otvoriti oči“ pa ćete spoznati što i koliko vrijedite. S takvim samopouzdanjem sami ćete stvarati energiju obilja i privlačiti na sebe sretne okolnosti. Neki Ovnovi mogli bi dobiti nasljedstvo i na taj način popraviti svoje financije ili će to isto postići pametnim poslovnim ulaganjima.



BIK


Jupiter u vašem znaku vas nakon 12 godina napokon stavlja na tron svih lijepih i ugodnih zbivanja, koje će vam se u idućih godinu dana događati. Sad možete sve jer ovaj vam planet otvara sva dosad zatvorena vrata. Na vama je samo da budete aktivni i krenete ostvarivati svoje ciljeve i planove. Nikako nemojte biti pasivni jer se može dogoditi da propustite dobre prilike koje vam hrle ususret. Jupiter vam može donijeti i ljubav vašeg života pa će vam se i na emotivnom planu nasmiješiti sreća. Dobit ćete i sve poslovne bitke, stoga je važno ne odustati ili se pokolebati ako nešto ne ide brzo kako biste željeli. Budite strpljivi, mirni, ali djelujte – ovo je vaše vrijeme za uspjeh na svim životnim poljima.



BLIZANCI


Jupiter se kreće vašim 12. poljem koji vlada podsvješću i vašim duhovnim svijetom. On u ovom polju donosi zaštitu od loših događaja, a ujedno vam daje priliku da dobrim djelima otplatite stare karmičke dugove. Vrijeme je idealno da počistite sve što vas je smetalo u životu, da se riješite toksičnih odnosa. Ovo je idealna godina da poradite na sebi, svom unutarnjem miru, posvećujući se meditaciji i svime što čisti um od loših misli. Mogli biste doći i do velikih spoznaja ili dobiti odgovore na pitanja koja su vas dosad mučila. Bitno je da slušate svoju intuiciju koja će biti nevjerojatno jaka, a neki će imati i prekognicijska iskustva. Vodite računa o svom duhovnom blagostanju. Nekima će se u život vratiti stara ljubav.



RAK


Čak i ako niste previše druželjubivi, u idućih godinu dana to će se stubokom promijeniti. U vaš će život dolaziti novi ljudi, ali ne bilo kakvi nego oni koji će vam pomagati i biti od koristi. Jupiter u vašem 11. polju koje vlada ciljevima, planovima i željama, probudit će u vaa veliku želju da ostvarite svoje nove ili stare planove. Da, sada je pravo vrijeme za to jer ćete uživati veliku podršku vama bliskih ljudi i suradnika. Ako ste u posljednjih godinu dana mukotrpno zarađivali, Jupiter će se pobrinuti da sad imate više novaca, a i utjecajni pojedinci izaći će vam ususret, pomažući vam da se polako uspinjete na poslovnoj ljestvici. Kako je 11. polje nasuprot polja ljubavnih odnosa ( 5. polje) i na intimnom planu su mogući sreća i veselje – upoznat ćete svoju srodnu dušu !



LAV


Ako ste željni poslovno napredovati, istaknuti se ili pokazati što možete, sada je nastupilo vaše vrijeme. upiter će boraviti u vašem 10. polju karijere i vinuti vas u poslovne visine. Jupiter se nalazi na najvišoj točci vaše natalne karte i upravlja reputacijom, napredovanjem, slavom i priznanjima. Sada će vam sve to biti nadohvat ruke. Napokon je došlo vrijeme da zauzmete mjesto koje zaslužujete, a do kojih prije niste mogli doći. Vaš naporan rad zaslužuje priznanje pa se slobodno mođete nadati promaknuću, a možda i slavi. Nadređeni će vas primijetiti i pohvaliti vaš rad, što vam široko otvara vrata za napredovanje. Bit ćete nagrađeni za sve muke koje ste dosad prolazili. Nekima među vama moguća je promjena statusa pa bi se oni u vezama mogli oženiti, a neki će promijeniti i mjesto prebivališta.



DJEVICA


Jupiter će ploviti vašim 9. poljem pa probudite avanturistu u sebi. I sami ćete primijetiti da ste poletniji, radoznaliji i željni učenja. Ovo je sjajna godina da svoj fakultet privedete kraju ili da se upišete na željeni studij. Imat ćete drukčiju perspektivnu vlastitog života, što će neke od vas odvesti putevima duhovnosti, meditacije i svega što vam može proširiti vidike i donijeti nove spoznaje. Mnogi će osjetiti unutarnji nemir i potrebu da izađu iz okvira svakodnevice pa nije isključeno da idućih godunu dana češće putujete, upoznavajući druge kulture, ljude i učeći strane jezike. Neki među vama mogli bi otići živjeti i raditi u inozemstvo i tako pronači svoje mjesto pod suncem. Nije isključeno da se zaljubite u osobu koja živi podalje od vas i zbog koje ćete često putovati.



VAGA


Osmo polje kroz koje će se kretati Jupiter u vašoj natalnoj karti, zaduženo je za vaše strahove, nesigurnosti, stres, depresiju, paniku i općenito na životnu težinu. No ovaj planet sada će vam donijeti manje briga, manje strahova i stresa, šireći vaše horizonte, posebice kad počnete učiti iz prijašnjih neugodnih događaja i iskustava koja će vas sad osnažiti. I na financijskom planu možete očekivati boljitak. Vaš partner bi mogao početi bolje zarađivati, a i vaša novčana situacija naglo će se popraviti. Moguće je da će netko financirati vaš rad, resurse i potencijale s kojima raspolažete, a nije isključeno da se „potkožite“ dobivanjem nasljedstva. Dobit ćete i priliku ispraviti neke svoje stare karmičke pogreške.



ŠKORPION


Vama će Jupiter boraviti u 7. polju koje se tiče svih oblika partnerstava, bilo poslovnih ili emotivnih. Za vas su to dobre vijesti jer biste mogli sklopiti povoljno poslovno partnerstvo koje će unaprijediti vaše poslovanje. Ako ste u stabilnoj vezi, u idućih godinu dana mogla bi vam zazvoniti svadbena zvona. Mnogi koji su sami, sada će upoznati osobu koja će im u svemu odgovarati i koja će s vama imati ozbiljne namjere. Stoga se nemojte začuditi ako u samo nekoliko mjeseci „hodanja“, druga strana poželi zajednički život s vama. Ako nemate potomstvo, ova bi vas godina po tom pitanju mogla ugodno iznenaditi pa će vaša obitelj biti bogatija za još jednog novog člana.



STRIJELAC

Jupiterovo kretanje kroz vaše 6. polje povezuje se s radom i zdravljem i na tim područjima možete očekivati najveće promjene. Ako ste nezaposleni, mogli biste dobiti posao u struci koji će biti relativno dobro plaćen. Na poslu ćete često biti u centru pozornosti i sada će mnogi oko vas uvidjeti koliko ste nezamjenjiv suradnik. Moguća je promjena radnog mjesta, rad na nekim novim projektima te ugodni odnosi sa šefovima, kolegama i strankama, među kojima biste mogli upoznati novu simpatiju. Mogli biste i napredovati ili pokrenuti svoj biznis. Više nego inaće brinut ćete o svom zdravlju, možda prestati pušiti, pridržavati se pravilne prehrane i istesati svoju liniju. Mnogi će drastično promijeniti svoj izgled vitkijom linijom, novom bojom kose ili drukčjim odjevnim stilom.



JARAC


Idućih godinu dana bit ćete pozitivno nadahnuti za hobije i sport u čemu ćete istinski uživati. Bit ćete sjajnog raspoloženja, druželjubivi i željni razonode i promjena. Izaći ćete iz sivila svakodnevice. Budući da će Jupiter boravit u 5. polju zaduženom za ljubav, više je nego očito da ćete na tom planu imati velikog uspjeha. Pojaćat će se romantika u vašoj vezi ili braku pa će zaživjeti strasti i emocije između vas i voljene osobe. Ako ste sami, imam za vas previdnu vijest – Jupiter će vam u život donijeti posebnu osobu u koju ćete se istinski zaljubiti. Odmah ćete znati da ste sreli svoju srodnu dušu. Ako priželjkujete potomstvo, ni u tome vas ovaj planet neće iznevjeriti. Igrajte i igre na sreću – moguć je dobitak!



VODENJAK


Zahvaljujući Jupiteru u vašem 4. polju, obitelj će vam biti na prvom mjestu. Riješit ćete neke ključne obiteljske probleme pa će se vratiti sloga i sklad. Neke prekinute rodbinske veze uspješno ćete obnoviti. Ovo je sjajno razdoblje za ulaganje u kuću ili stan te općenito za kupoprodaju nekretnine, osobito ako već duže vremena ne možete prodati svoju nekretninu. Poželjet ćete uljepšati prostor u kojem živite pa ćete urediti dom po svom ukusu i mnogi će se diviti ljepoti vašeg životnog prostora. Ulaganje u dom donijet će vam unutarnju radost i mir. Ovo je također dobro vrijeme za napredovanje na poslu jer ćete lakše iskazivati svoje potencijale, a i sreća će vas pratiti u svemu što radite.



RIBE


Jupiter u vašem 3. polju probudit će vašu mentalnu, intelektualnu i duhovnu glad pa ćete raditi na širenju svog znanja i novim spoznajama. Mogli biste upisati tečaj stranog jezika, programerstva, web dizajna ili na bilo koji drugi način učiti nešto posve novo u svom životu. Ako ste prekinuli studij, možete osjetiti želju da ga nastavite i privedete svom kraju ili ćete se prebaciti na drugi fakultet koji je zapravo oduvijek bio vaša „prva ljubav“. Usavršavat ćete vlastite vještine i talente, što će vam biti odskočna daska za neke nove poslovne prilike. Ako ste imali problematične odnose s braćom i sestrama te bližom rodbinom, osjetit ćete da želite zatvoriti stranicu tog dijela života i okrenuti novu, koja će voditi put ka pomirenjima i bliskostima. I u ljubavi ćete biti streni i zaljubljeni u posebnu osobu.




136 views0 comments

Recent Posts

See All

Temperament po Zodijaku

Temperament po Zodijaku Na naš temperament mnogo utječe astrološki znak u kojem smo rođeni, a također i sam podznak. Veliku će ulogu odigrati i vladajući planet nekog znaka, pa su tako Ovnovi, zbog sv

bottom of page