top of page
Search
  • Vesna Narat

POMRČINA SUNCA U OVNU 20.4.2023.

Što nam donosi pomrčina Sunca u znaku Ovna?


UTJECAJ POMRČINE PO ZNAKOVIMA


OVAN


Osjetit ćete da je vrijeme za promjene, budući da će Sunčeva pomrčina biti u vašem znaku. Možda se taj dan nećete osjećati baš najbolje, a osjetljivije pripadnike znaka posljednje dekade mogla bi mučiti glavobolja ili visok krvni tlak. Opuštajte se koliko god možete. Unatoč manjim zdravstvenim tegobama, sada je pravo vrijeme da napravite rezime vaših nedavnih odluka i procjenite u čemu ste pogriješili. Ono što se može pokušajte ispraviti, ali nemojte sada ulaziti u nove projekte. No ako vas nešto stisne uza zid, ne opirite se promjenama, koliko god vam bilo teško. Prerasli ste trenutne okolnosti i spremni ste za nove izazove. Više vjerujte u sebe!


BIK


Zapitajte se kako doživljavate sebe? Jeste li zadovoljni sobom? Jeste li zadovoljni svojim izgledom, poslom, vezama s drugim ljudima? Sada možete osvijestiti postoji li nezadovoljstvo, neravnoteža u vlastitom doživljaju sebe. Kao i u svakom razvojnom procesu, najprije treba prihvatiti ono najteže, da biste krenuli prema svjetlu. Možda će ova pomrčina u vama iznjedriti strah i negativne osjećaje, ali ovo je vrijeme kada možete zaključati vrata svoje prošlosti i krenuti novim životnim putevima, što god to bilo. Bitno je da suzbijete strah i pokrenete svoju urođenu Bikovsku upornost i svijet je vaš.



BLIZANCI


Pomrčina u znaku Ovna u sebi ima simboliku početka, kada sadimo sjemenke budućeg razvoja. To su sjemenke nekog projekta, odnosa, namjere koja će se idućih šest mjeseci razviti do svoje punoće. Ako imate kakve planove i želje koje silno želite ostvariti, sada je vrijeme da se pomaknete s mrtve točke i uhvatite se u koštac s promjenama. Trenutak pomrčine Sunca može biti trenutak kada ćete napraviti taj prvi korak. Budite hrabri, ne odustaje na prvoj zapreci. Obratite pozornost na svoju djecu i popravite odnose s njima. Ako ste u vezi, mogli biste se napokon osjetiti spremnima za brak.



RAK


Suočite se sa svime što smatrate preprekom u ostvarenju svojih želja i planova. Te prepreke mogu biti vaša neodlučnost, strah, apatija i razna uvjerenja koja vas koče. Što biste sami mogli učiniti da ih maknete? Možete li pustiti svoje sumnje i strahove? Suočiti se s tamom u sebi nije ugodno, ali toga se ne trebate bojati. Prihvatiti svoje slabosti i strahove, jer je to vrlo je iscjeljujuć i osvježavajuć proces. Osobito se usmjerite na karijeru, jer se tu u idućih šest mjeseci naziru velike promjene. Dočekajte ih budni i na oprezu, kako se ne bi dogodilo da napravite „ pogreške u koracima“. Pripazite na odnose s autoritetima, nemojte se bespotrebno zamjerati onima koji su iznad vas.



LAV

Sada možete osvijestiti nužnost da promijenite svoje ponašanje i pronađete drukčija rješenja. Uz malo dodatnog rada na sebi, možete vratiti unutarnju ravnotežu i učvrstiti vlastiti doživljaj sebe. Ova pomrčina vam je naklonjena jer se odvija u vašem 9. polju – porazmislite da se što više educirate i tako proširite svoje znanje koje vam može biti od pomoći u poslu. Ako ste planirali živjeti i raditi vani, sada je kucnuo trenutak odluke: Spakirajte kofere i krenite u novu avanturu svog života. Dogodi li se da vas nešto koći ili sputava, nemojte se povući – budite pravi hrabri Lav koji zna kako izvojevati pobjedu.



DJEVICA


Vaš će život u vrijeme pomrčine u znaku Ovna postati prilično intenzivan, no dobro ćete se nositi s onim što slijedi. Za neke ova pomrčina označava početak velike promjene identiteta. Neočekivane okolnosti trgnut će vas iz letargije i potaknuti da postanete bolja verzija sebe. Iako toga možda uopće niste svjesni, ali spremni ste za nove izazove, osobito što se tiče nekih velikih financijskih odluka. Možda ćete dići poveći kredit, njime pokrenuti posao ili ćete udržiti zajedničke snage s partnerom i pokrenuti svoj biznis. Vrijeme je kada možete podmiriti dugove ili proaktivnije provoditi otplatu duga. No čuvajte svoje zdravlje koje može biti jako osjetljivo. Izbjegavajte sve potencijalno opasne i rizične situacije.



VAGA


Očekuju vas izazovi u odnosima s okolinom. Želite li već dugo izaći iz neke veze ili suradnje, sada ćete skupiti hrabrost i donijeti odluku. Iako osjećate da ste spremni za raskide, ova pomrčina čak može ojačati neke odnose koji su bili neskladni ili nestabilni. Ovoj pomrčini posebno će biti izloženi brakom vezane Vage jer se odvija u njihovom 7. polju partnerstava. Ako je vaš brak loš, mogli biste sreću potražiti s nekim drugim. Također pripazite na poslovna partnerstva, kako ne biste doživjeli razočarenje. U svakom slučaju, u ovom razdoblju naučit ćete važne lekcije o međuljudskim odnosima, ali i o sebi samima.



ŠKORPION


Pomrčina Sunca u Ovnu može vam skrenuti pozornost na način kako doživljavate sami sebe. Možda će vas neki izvanjski događaj trgnuti iz rutine, a možda će to biti unutarnji impuls, spremnost da nadrastete trenutačne okolnosti svog života. Pomrčina će biti u vašem polju rada i zdravlja, stoga nije isključeno da u idućih šest mjeseci promijenite posao, bilo svojom odlukom ili nekom višom silom. Budite prilagodljivi, čak i ako vam se novi posao ne sviđa, nakon nekoliko mjeseci mogli biste shvatiti da više dobivate nego gubite. Ono na što vas želim upozoriti je da strogo pazite na svoje zdravlje, ali izdravlje vaših bližnjih!



STRIJELAC

Ako ne primijetite odmah promjene, imajte na umu da se utjecaj pomrčine osjeća nekoliko tjedana prije i poslije samog događaja. A vaši događaji mogu biti vezani uz ljubavni život. Čak i ako ste u lošoj vezi, moglo bi se dogoditi da ipak nađete razloga ostati zajedno. No prosinačlki Strijelci mogli bi prekinuti vezu, osobito ako je bila toksična. Mnogim ženama ovog znaka mogla bi se dogoditi neplanirana trudnoća pa vodite računa o zaštiti ako sad ne želite imati potomstvo. Igrate li igre na sreću, ili se kladite, Fortuna bi vas mogla pomaziti kakvim lijepim dobitkom u idućih šest mjeseci.



JARAC


Pomrčina u Ovnu bit će najava promjena u vašoj obitelji. Možda ćete se preseliti u drugi stan, poželjeti dobrodošlicu novom članu obitelji ili preurediti svoj dom. Ako podižete stambeni kredit, dobro razmislite da li je baš sada pravo vrijeme za to. Ne srljajte u troškove! Neki će otići živjeti u drugi grad zbog uzbudljive poslovne prilike, no odlazak u nepoznato neće proći bez teškoća. Trebat će vam vremena za prilagodbu, no ne odustajte kada bude teško jer bi vam kasnije moglo biti žao. Neke promjene u obitelji mogu biti stresne, osobito ako već ranije postoje napetosti među ukućanima. Mirit ćete zaračene strane.



VODENJAK


Pomrčina će kod vas će djelovati na vašu treću kuću natalnog horoskopa i staviti u prvi plan odnose s braćom ili sestra,a, komunikacije i kratka putovanja. Za vas bi ova pomrčina mogla donijeti idealnu priliku da započnete pokretanje svoje Web stranice s kojom ćete reklamirati svoje poslovne aktivnosti ili proizvode, osobito ako ste privatni poduzetnik ili imate obrt. U svakom slučaju, vaš posao će biti vidljiv i bit ćete stalno u interakciji sa svijetom oko vas. Vaši tekstovi, pjesme, knjige ili romani sada mogu postići veliku čitanost. Ako ste česti sudionik u prometu, pripazite se u vožnji, poštujte prometne pravila i nikamo ne brzajte. Čak i ako ste pješak, vozite bicikl ili motor, nisu isključene kakve nezgode. Stoga oprez!



RIBE


Djelovanje Mjesečeve pomrčine ćete osjetiti na području financija i zarade, jer će djelovati na vašu drugu kuću natalnog horoskopa. Možete zaraditi veći novac, ali pazite da ga nesmotreno ne potrošite ulagajući ga u neke previše riskantne poslove. No ako vam netko duguje novac, mogli biste se raočarati jer će vas dotična osoba izbjegavati u širokom luku. Morat ćete je „pritisnuti“ da vrati ono što je vaše. Pod ovom pomrčinom možete imati potrebu da pronađete novi posao. Bit ćete svjesniji koliko vrijedite i koliko možete pa ćete biti spremni za nove radne pobjede. No budite na oprezu i pazite kakve dokumente potpisujete – čitajte i ona najsitnija slova !



148 views0 comments

Recent Posts

See All

Temperament po Zodijaku

Temperament po Zodijaku Na naš temperament mnogo utječe astrološki znak u kojem smo rođeni, a također i sam podznak. Veliku će ulogu odigrati i vladajući planet nekog znaka, pa su tako Ovnovi, zbog sv

bottom of page