top of page
Search
  • Vesna Narat

KAKO PRIVUĆI NOVAC

Kako privući novac putem pravilno odabranog novčanika?



Svi mi u novčaniku držimo novac, iz njega on izlazi i ulazi. Da bi energija novčanika bila djelotvorna, treba uzeti u obzir boju novčanika. Mnogima od nas se događa da radimo i preko granica svojih mogućnosti, iscrpljujemo se, ali nam se novac ne zadržava dugo u novčaniku. Što je tome uzrok? Naši savjeti vam mogu pomoći da ponovno „napunite“ svoj novčanik i napokon osjetite materijalno blagostanje. Nikad nemojte s ceste uzimati tuđe nađene kovanice i stavljati ih u novčanik kao “simbol sreće” jer to nije točno – takav novac je negativna energija!


Krivac je kaos u pretincima


Ponekad u našim novčanicima vlada pravi nered. Osim novca, tu su i posjetnice, kreditne kartice, bilješke, računi, fotografije članova obitelji, čekovi i mnoge druge sitnice koje odgurnu novac iz novčanika. Ispunjavanjem prostora nepotrebnim stvarima, ne dajete novcu pristup do njega. Dakle, prije svega, ispraznite novčanik. U njemu ostavite samo uredno presavijene novčanice. Račune nakon kupnje na blagajni trgovina ne pohranjujte u novčanik jer nose energiju potrošnje!


U novčaniku ne biste trebali držati fiskalne račune niti kreditne kartice, jer oni simboliziraju dug ili već potrošeni novac. Također ne biste smjeli držati omote, istekle članske kartice ili nevažeće biznis kartice.

Za bankovne kartice, fotografije voljenih osoba, posjetnice i druge dokumente nađite neko drugo mjesto u torbi, a u novčaniku držite samo i isljučivo novac!



Ne ostavljajte novčanik praznim


Sitni novac čuvajte samo u pretincu za novčiće, ne dopustite da bude u istom džepu s novčanicama. Uvijek nosite novčanik zatvoren, izbjegnite da u njemu budu otvoreni pretinci jer to simbolizira „odlazak“ novca. Osim toga, poželjno je da bude prostran (što je novčanik veći, to više novca sadrži). Trebali biste kupiti nov novčanik, tako da izgledom i raskošnošću nadmaši vaš stari. Samo će takav donijeti pozitivne promjene u vašem životu.

Nikada ne ostavljajte novčanik praznim, nemojte uzalud trošiti sav novac do posljednjeg novčića. U njemu bi uvijek trebalo biti neke količine, čisto da privuće budući novac. Prazan novčanik je simbol neimaštine! Ne kupujte rabljeni novčanik jer je to loš znak - rabljeni novčanik, stjeće "sudbinu" prijašnjeg vlasnika. Uvijek uzmajte novac lijevom rukom, a plaćajte desnom. Takvo pravilo pomoći će u privlačenju bogatstva.


Mnogi u novčanik stavljaju obiteljske fotografije svojih voljenih. Međutim, ezoteričari ne preporučuju objavljivanje fotografija. Činjenica je da fotografija ima snažno biopolje, koje lako prekida i remeti novčanu energiju..

Privucite sreću talismanima


Korištenje novčanih amajlija za novčanik dovest će do većih plaća, napredovanja u karijeri i povrata starih dugova. Ako poslujete, vaše će poslovanje početi brzo rasti, što će dovesti do povećanja dobiti. Dobro je ako u novčaniku imate jedan američki dolar. To je moćna amajlija jer na sebi ima otisnuti masonski znak bogatstva. Dolarsku novčanicu savijte u piramidu tako da masonski simbol (oko) bude okrenuto prema vani.

U privlačenju novca sjajno vam mogu pomoći i tri kineska novčića povezana crvenom trakicom koje možete kupiti u feng shui dućanima ili na internetu. Možete i sami napraviti talisman od tijesta u obliku kovanice. Tijesto oblikujte, dodajte mu sol, žlicu meda te prstohvat cimeta. ispecite ga u rerni i na njemu nacrtajte djetelinu s 4 lista, orah, vrijesak ili nešto veselo, razigraniSolju odagnajte negativne energije


O privlačenju novca pomoću kristala možda još niste čuli, no ima značajnu ulogu u privlačenju bogatstva. Ako zahvaljujući kristalima želite promijeniti svoju financijsku situaciju, odaberite ametist, zeleni žad ili crvenu kalcedonu. Snažan novčani talisman je i mineral pirit. Nekoliko malih kristala pirita pomoći će vam da budete uspješniji.


Ako često imate troškove zbog kojih poslije požalite, stavite u novčanik mali komad magneta - vaš će vam se novac vratiti !

Na crveni papir napišite frazu "Moj novčanik je uvijek pun novca" i stavite ga u svoj novčvanik. Takav talisman pomoći će uštedjeti i privući novac. Ako štedite novac kako biste nešto kupili, držite to u novčaniku, na primjer, sliku vikendice ili fotografiju automobila.


Stavite malo prave morske soli u posebnom odjeljku vašeg novčanika. Sol će ukloniti zlo oko zavidnih ljudi i konkurenata u smjeru vašeg novca i drugo, pomoći će vam u pronalaženju korisnih veza, jednom riječju - pridonijeti sreći.


Izbjegavajte novčanike od prave kože


Novčanik ne smije biti na podu, a posebno ga ne smijete ostavljati na pločicama kupatila. Morate imati posebno mjesto za njegovo odlaganje i tu ga ostavljati svaki put kad dođete doma.


Izbjegavajte modele nepravilnog oblika, a prednost imaju duguljasti novčanici pravilnih linija. Bitno je da unutrašnjost bude dovoljno prostrana, kako ne biste morali presavijati novčanice i gurati ih u skučen prostor. Pravi oblik novčanika povećat će šanse za privlačenje bogatstva.

Nikada nemojte odabrati novčanik od prave kože! Naime, takav je materijal nositelj loših vibracija zbog smrti životinje i iskorištavanja njihove kože. Radije izaberite platno ili umjetnu kožu.


Jeftini novčanik ne može privući novac jer ima energiju siromaštva. Ako nemate novca za skupi novčanik, zaustavite se na novčaniku prosječne cijene. Bitno je da izgleda lijepo i potiće misli o bogatstvu i već ste stvorili privlačnu energiju za novcem.


Kupujte ga u vrijeme punog Mjeseca!


Kada kupujete novčanik imajte na umu: novac voli pažnju, zato novčani pribor birajte svjesno i pažljivo.

Preporučuje se promjena novčanika svake godine jer jedino tako možete uvidjeti da li vam je ili nije donio povećanje financija. Ako ste novčano stagnirali, promijenite ga i kupite novi.


Međutim, ako novčanik zadržava velike količine novca, nemojte žuriti da biste se riješili. Novčanik uvijek kupujte u vrijeme rastućeg Mjeseca ili punog Mjeseca ! Vjeruje se da sve što osoba radi na rastućem Mjesecu pridonosi povećanju, a na opadajućem Mjesecu - gubicima.


Crvena boja novčanika „ spali“ novac



ZELENA BOJA

Novčanik ne treba nužno biti jednobojan, važno je koja boja dominira. Ako želite novi početak bez obzira na vašu financijsku prošlost, odličan je izbor novčanik zelene boje. Zelena boja novčanika identificira mir i energiju koja se akumulira. Osim toga, ova boja donijet će dvostruki uspjeh u poslovanju. Zeleni novčanik akumulirat će snažnu novčanu energiju rasta. Njegova fina energija povećava novčane tijekove i ne dopušta da novac trajno napusti novčanik. Možete poboljšati snagu takvog novčanika tako da u njega stavite papirnati dolar, ali ga ne smijete potrošiti! Samo pokušajte odabrati svijetle nijanse zelene: smaragd, mlada trava, svijetlo zelena jer tamni tonovi donose nagativnu energiju.


CRNA BOJA

Crna boja novčanika je u skladu s energijom zemlje. Njezina postojanost i plodnost imaju pozitivan učinak na financije, omogućujući vam da akumulirajte i ne trošite osobna sredstva. Pomaže zadržati štednju i povećava prihode. Bijelo - crni novčanik ne može biti samo moderan pribor, nego i izvrstan novčani pomoćnik jer bijeli ton također ima pozitivnu energiju. Bijela će dodati dobro raspoloženje, a energično će ojačati učinak crne u privlačenju prihoda.


ZLATNA BOJA

Pored izražene novčane energije, zlatna boja posjeduje sunčevu toplinu koja usmjerava snage na razvoj duhovnog i materijalnog. Osim toga djeluje raskošno i moćno i kao takva vrlo lako privlači novac.


CRVENA BOJA

Prema Feng Shuiju, crvena se smatra provodnikom financijskog bogatstva, magnetom za ulivanje novca, ispunjava snagom, daje poticaj novim idejama. Ova boja je elementa vatre pogodna i pogodna je za aktivne ljude koji vole svjesno trošiti novac, ali ne i radi uštede. Stoga upamtite – ušteđevina se dugo ne čuva u crvenom novčaniku. Bilo koja količina koja se ne koristi može jednostavno „izgorjeti“.


ŽUTA BOJA

Žuta je boja sunca, dobrog raspoloženja i radosti. Sve nijanse žute boje predstavljaju luksuz i rade prema principu "bogatstvo privlači bogatstvo". Glavno je uvijek ostaviti novčanicu u novčaniku, kako bi drugima mogao poslužiti kao magnet. Svjetložuti novčanik često može privući novac, ali više označuje protočnost, nego da će se taj novac zadržati u novčaniku. Da bi ipak uspjeli zadržati novac u žutom novčaniku, odlučite se za tamnije ili pastelne nijanse.


SMEĐA BOJA

Smatra se da novac lakše privlače nijanse zemaljske energije, od kojih je jedna smeđa. Prenosi energiju stabilnosti i pouzdanosti. Zadovoljstvo je držati novac u takvom novčaniku, dugo se zadržava, troši se odmjereno i ne uzalud. Kod ovog no9včanika poželjno je odabrati onaj izrađen od prave kože. Uz to, prirodni materijal prirodno će prolaziti kroz novčanu energiju, bez "smetnji".


RUŽIČASTA

Boja ovog novčanika donosi stabilnost u financijama. Stoga je ružičasti novčanik idealan za spremanje novca. Odaberite mirne i plemenite nijanse, umjesto jarko ružičaste pink boje, kako ne biste "uplašili" novac. Možete uzeti u obzir kombinirane boje, na primjer, u kombinaciji s crvenom, gdje će ružičasta uravnotežiti nezadrživu energiju crvene i neće dopustiti da gotovina "izgori".


BIJELA BOJA

Ova boja simbolizira udobnost pa će novac u bijelom novčaniku dugo zadržati. Međutim, takav dodatak ima mali minus. Zbog činjenice da se bijeli novčanik brzo može zaprljati, morate stalno nadzirati njegovu čistoću. Prljavi novčanik će od sebe gurati financijski uspjeh.


LJUBIČASTA BOJA

Prema stručnjacima iz područja Feng Shuija, ljubičasta boja novčanika neće moći donijeti uspjeh u novčanim stvarima jer je izravno povezana s vodom ( voda odnosi novac).


ŠARENE BOJE

Novčanik u više nijansi najbolji je izbor za kreativne ljude koji žele akumulirati i povećati svoj kapital. Istodobno, boje se moraju međusobno kombinirati i svaka od njih mora nositi pozitivnu novčanu energiju.


SREBRNA BOJA

Nijanse plemenitih metala su simboli bogatstva, zbog čega se s novčanikom jednog od tih boja ( zlatna, bakrena) možete vrlo brzo riješiti materijalnih teškoća. Kako biste ojačali energiju srebrnog novčanika, stavite srebrni novčić u njega, u zlatni pak - zlato. Ni u kojem slučaju ne trošite ove kovanice, čak i ako je potrebno, u protivnom će se energija vašeg novčanika postati slabija.


PLAVA BOJA

Budite oprezni s ovom bojom. Ona je simbol vode i može donijieti povećan novčani priljev, ali isto tako može i opustošiti vaš novčanik jer je poput rijeke – voda odnosi vaše financije! Ako baš želite tu boju, birajte svjetle, pastelne tonove.


Želite li kupiti novčanik koji bojom najbolje odgovara vašem Zodijačkom znaku, donosimo vam smjernice:


Ovan - blijedo žuta, crvena, zlatna

Bik - tirkizna, zelena, crna

Blizanci - ljubičasta, žuta, siva;

Rak - bijela, svjetloplava, srebrna;

Lav - crvena, zlatna, narančasta;

Djevica - crna, smeđa, siva

Vaga - nježno roza, bijela i šarene boje

Škorpion - bordo, žuta, crna, grimizna;

Strijelac - crvena, zlatna, žuta i smeđa

Jarac - crna, siva, smeđi tonovi, oker

Vodenjak - svjetloplava, bijela, srebrna

Ribe - sve svijetle nijanse plave, ljubičaste i crne.




373 views0 comments

Recent Posts

See All

Temperament po Zodijaku

Temperament po Zodijaku Na naš temperament mnogo utječe astrološki znak u kojem smo rođeni, a također i sam podznak. Veliku će ulogu odigrati i vladajući planet nekog znaka, pa su tako Ovnovi, zbog sv

bottom of page